Novosti - arhiva

Bi' će trke preko Krke

 

Nakon odluke o privremenoj suspenziji ovogodišnje natjecateljske sezone, u Skradinu je 20. i 21. lipnja  održana međunarodna brdska auto utrka na kojoj su sudjelovali i članovi našeg kluba postigavši pri tom zapažene rezultate.

Nakon više od 35 godina apstinencije i ne sudjelovanja na natjecanjima, naš klub je osvojio prve bodove za prvenstvo RH zahvaljujući vozačima koji su zauzeli prvo odnosno drugo mjestu u svojim kategorijama.

Iako je još junior Karlo Utrobičić je vozilom "Peugeot 106 1,4" u grupi E1 klasi 14 osvojio prvo mjesto, a Frane Jukić s vozilom "Suzuki Swift GTI" u grupi P klasi 2 drugo mjesto.

Ostvareni rezultati u Skradinu trebali bi biti poticaj i ostalim članovima našeg kluba u nastavku natjecanja za prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Regije Jug.

 

23. Nagrada MALAČKE Sv. Dujam 2020

 

Druga ovogodišnja međunarodna auto utrka na brdskim stazama, a koja se bodovala  za Prvenstvo Hrvatske i Brdsko prvenstvo Hrvatske povijesnih automobila, održana je u organizaciji Splitskog auto kluba na Malački.

Od prijavljenih 122 vozača pravo nastupa izborilo je 106 vozača.

 

Momčad Autokluba Makarska nastupila je u sastavu Ćiro Utrobičić, Frane Jukić i Karlo Utrobičić.

Vozači Autokluba i na ovoj utrci imali su uspješan nastup.

U grupi E1 klasi 14 vozač Karlo Utrobičić osvojio je drugo mjesto, a u grupi E1 klasi 15 Ćiro Utrobičić osvojio je četvrto mjesto.

Frane Jukić, koji je vozio u kategoriji povijesnih automobila, u klasi 2 osvojio je treće mjesto.

 

Nakon ove utrke, momčad Autokluba Makarska u konkurenciji 30 klubova zauzima 12. mjesto s ukupno osvojenih 42 boda.

 

Čestitke vozačima !

 

Poveznica na portal Makarsko primorje:

http://www.makarsko-primorje.com/?p=155188

 

GROBNIK  2020.  -  Frane Jukić prvi u klasi i grupi

 

Posljednjeg srpanjskog vikenda održana je međunarodne automobilistička utrka "Nagrada Hrvatske 2020.", u organizaciji Auto sportskog kluba Kastavac i Udruge Staza Grobnik, na našoj kultnoj stazi Automotodroma Grobnik.

 

Drugog i trećeg programskog dana u brojnim klasama, grupama, kupovima i prvenstvima sudjelovalo je 128 vozača, uz poneku inozemnu vozačicu, iz čak 11 zemalja Europe.

Vrijedi ponoviti podatak da je ovo, uz Formulu 1, jedna, ako ne i jedina kružna auto utrka na europskom tlu održana u ovim "korona danima i mjesecima", uz sve epidemiološke mjere, bez gledatelja, ali uz cjelodnevne televizijske prijenose Kreator TV.

 

Svojevrsna domaća poslastica prvog natjecateljskog dana bila je utrka hrvatskog prvenstva, "oplemenjena" s pokojim gostom na stazi iz Srbije i Slovenije, u konkurenciji 35 vozila različitih klasa, a prvi je ciljem prošao srpski šampion Zoran Kastratović u prestižnom „Chevrolet Cruze WTCC“.

Među hrvatskim vozačima pobjeda i prvi bodovi PH u sezoni pišu se Maru Franiću (AK Dubrovnik Racing) koji je u VW Golfu 5, za gotovo pola minute bio brži od Buzećana Valtera Nežića (AK Buzet Autosport) koji je vozio Hondu Civic TypeR.

Za AK Makarska nastupio je Frane Jukić, koji je osvojio prvo mjesto u svojoj grupi i klasi.

Pobjednici PH po grupama, prvi dan natjecanja su:

grupa 1   Frane Jukić (AK Makarska, Suzuki Swift GTI),

grupa 2   Ivan Pejković (AKK Rogoznica, Honda Civic Ek4)  

grupa 3   Maro Franić (AK Dubrovnik Racing, VW Golf 5).

 

Drugog natjecateljskog dana, na drugoj utrci Prvenstva Hrvatske, na startu se našlo 29 vozača.   

Dan nakon pobjede, jedan od veterana hrvatskog automobilizma i višestruki prvak Maro Franić (AK Dubrovnik Racing), izostao je s jutarnjeg kvalifikacijskog treninga pa je startao s posljednjeg mjesta. Međutim, to ga nije omelo da prvi prođe ciljem u vremenu od 21:12,890. Treba istaknuti da je imao i najbolje vrijeme kruga od 1:43,641 minuta, uz prosjek brzine od 144,777 km/sat.

 

Drugi dan natjecanja vozač Autokluba Makarska Frane Jukić ponovno je pobijedio u svojoj grupi i klasi  s ukupnim vremenom od 23:07,717.

 

Pobjednici PH po grupama, drugi dan natjecanja su:

grupa 1   Frane Jukić (AK Makarska, Suzuki Swift GTI),

grupa 2   Lovro  Badurina  (KK Rijeka, Peugeot 106 rally)  

grupa 3   Maro Franić (AK Dubrovnik racing, VW Golf 5).

 

S dvije pobjede u dva dana, u disciplini A01-krug, vozač Frane Jukić nalazi se na prvom mjestu grupe 1 Prvenstva Hrvatske, a Autoklub Makarska u konkurenciji 15 klubova zauzima 4. mjesto s osvojenih 60 bodova.

 

Iskrene čestitke Frani i članovima njegovog tima !!!!

 

 http://www.makarsko-primorje.com/?p=155672

Grobnik 2020.
Grobnik 2020.
Grobnik 2020.
Grobnik 2020.
Osvojeni pehari za prva mjesta u dvije utrke.
Grobnik 2020.
Grobnik 2020.
 

SLOVAKIARING  2020. - Frane Jukić ponovno osvojio dva prva mjesta u grupi

Prvi put u povijesti hrvatskog autosporta utrka za Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama održana je od 21. do 23. kolovoza na poznatoj europskoj pisti "Slovakiaring" u blizini Bratislave u Slovačkoj.

Zahvaljujući dogovoru Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te promotora takmičenja TCR Eastern Europe i uprave slovačkog automotodroma, automobilisti iz cijele Hrvatske dobili su priliku nastaviti Prvenstvo.

 

Naime, zbog epidemiološke situacije kalendar automobilističkih natjecanja se znatno promijenio, pa je umjesto utrke u Banja Luci u kalendar uvrštena  "Nagrade Slovačke". Nastupilo je 29 hrvatskih vozača, što je iznimno velika brojka za današnje (ne)prilike ali i nastup u disciplini krug.

 

Petak je bio rezerviran za treninge, dok se po jedna bodovna utrka vozila u subotu i nedjelju.

 

U Grupi 1 bodovanoj za Prvenstvo Hrvatske (PH), prvo mjesto oba dana natjecanja osvojio je  Frane Jukić (AK Makarska) ispred Sandra Babića (AMK Racing Team Ploče) te Ivana Petrušića (AK Župa Dubrovačka).

 

U Grupi 2 oba dana neprikosnoven je bio Lovro Badurina (KK Rijeka), a u Grupi 3 Maro Franić (AK Dubrovnik Racing).

 

Nakon četri odvožene utrke Frane Jukić zauzima prvo mjesto u Grupi 1 s ukupno osvojenih 120 bodova ispred Ivana Petrušića  (105 bodova) i člana AK Dubrovnik Racing Mirka Pende (100 bodova).

 

Od ukupno 18 klubova  Autoklub Makarska se trenutno nalazi na 4. mjestu s 11 bodova zaostatka iza trećeplasiranog AK BUZET Autosporta.

 

U disciplini Krug do kraja ovogodišnjeg prvenstva ostale su još dvije utrke koje se planiraju voziti od 23. do 25. listopada na mađarskom "Hungaroringu" pokraj Budimpešte.

 

Frani i njegovom timu iskrene čestitke !

 

 

https://haks.hr/2020/08/24/nagrada-slovacke-maro-franic-ponovno-briljirao-vozaci-puni-pozitivnih-dojmova/

 

http://www.makarsko-primorje.com/?p=156345

 
 

HUNGARORING  2020. - Frane Jukić i Karlo Utrobičić pobjednici grupe na stazi u Mađarskoj

Hrvatsko automobilističko prvenstvo na kružnim stazama zaključeno je povijesnim nastupom  27 hrvatskih vozača, na poznatoj F1 stazi Hungaroring, nadomak Budimpešte. 

Vožene su dvije bodovne utrke, u okvirima viših CEZ skupina.

 

Dvojica vozača AK Makarska Frane Jukić i Karlo Utrobičić, ravnomjerno su podijelili slavlje, svaki jednom pobjedom i jednim drugim mjestom Grupe 1. vozila do 1400 ccm.

 

Frani Jukiću je, uz dosadašnje četiri pobjede, mađarska staza donijela naslov prvaka Grupe 1. za 2020. godinu. Ovo mu je druga godina zaredom da je osvojio naslov prvaka RH, a ostvareni rezultati mu daju mogućnost da slijedeće godine osvoji i zlatnu kacigu.

 

Veliko iznenađenje posljednje ovogodišnje utrke bio je najmlađi sudionik, još junior,   17-godišnji  Karlo Utrobičić. On je u svom debitantskom nastupu na kružnim stazama u prvoj bodovnoj utrci zauzeo drugo mjesto u grupi odmah iza Frane Jukića. Na posljednjoj utrci ovogodišnje sezone zauzeo je prvo mjesto u grupi, a u generalnom poretku osmo mjesto ostavivši iza sebe sve vozače iz Grupe 2. u vozilima do 1600 ccm i pojedine vozača Grupe 3. u vozilima do 2000 ccm.

Osim postignutog uspjeha u Mađarskoj potrebno je naglasiti da je Karlo u disciplini brdskih utrka ovogodišnji državni prvak u klasi 14.

Postignutim rezultatima najavio je svoju blistavu automobilističku budućnost.

 

Zahvaljujući pobjedama svojih vozača  Autoklub Makarska je na Hungaroringu osvojio treće mjesto.

 

Utrkama u Mađarskoj završeno je ovogodišnje prvenstvo Republike Hrvatske na kružnim stazama.  Na kraju prvenstva, u kojem se takmičilo 18 klubova,  Autoklub Makarska je zauzeo treće mjesto s osvojenih 226 bodova iza prvoplasiranog AK Dubrovnik Racing i drugoplasiranog AK Ragusa Racing.

 

http://www.makarsko-primorje.com/?p=159094

AUTOKLUB MAKARSKA

Adresa: A. Starčevića 4

              21300 Makarska

 

Telefon: 021/611 987

Mobitel: 098 549 818

E-mail: info@akmakarska.com

Web: www.akmakarska.com

Copyright © 2020 by AUTOKLUB MAKARSKA All Rights Reserved.

KORISNE POVEZNICE

  • Facebook
1200px-MUP_RH.svg.png

AK MAKARSKA je član:

hak_logo_plavi.png
HAKS_znak-tipogram-H_kolor_DP.png
1200px-FIA_logo.svg.png