ovlasti2
ovlasti1
ovlasti3

Ugodna vožnja za sve

uz AK Makarska

Međunarodna vozačka dozvola

Međunarodna vozačka dozvola je međunarodno priznati prijevod nacionalne vozačke dozvole, a izdaje se sukladno Konvenciji o cestovnom prometu (Beč, 8. studenog 1968.).

Međunarodna vozačka dozvola izdana u Republici Hrvatskoj sadrži prijevode na sedam (7) jezika; francuski, engleski, njemački, španjolski, ruski, arapski i kineski.

 

Međunarodna vozačka dozvola izdaje se s rokom važenja od tri godine od dana izdavanja, odnosno do dana važenja vozačke dozvole, ako je do isteka njene važnosti manje od tri godine. 

 

Međunarodna vozačka dozvola obvezna je ako upravljate vozilom stranih registracijskih oznaka izvan područja Europske unije i ako upravljate vozilom hrvatskih registracijskih oznaka u Turskoj, Albaniji, Kosovu i državama bivšeg Sovjetskog Saveza.

 

Direktivom 2006/126/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o vozačkim dozvolama propisano je da se vozačke dozvole koje su izdale države članice priznaju uzajamno, a da od 19.01.2033. godine u opticaju mogu biti samo vozačke dozvole u kartičnom obliku.

Slijedom toga, države članice Europske unije trebaju priznati i vozačke dozvole koje su izdane u Republici Hrvatskoj u papirnatom obliku prije 01.07.2013. godine i nemaju osnovu zahtijevati međunarodnu vozačku dozvolu.

 

 

Potrebni dokumenti:

  • Važeća hrvatska vozačka dozvola

  • 2 fotografije, dimenzije 3,50 X 4,50 cm

  • Osobna iskaznica ili putovnica

Pri izdavanju Međunarodne vozačke dozvole potrebno je potpisati "Izjavu":
 

 

Cijena  izdavanja :   170,00  kuna