top of page

Auto sport

Neizostavni segment djelatnosti Autokluba Makarska je auto i karting sport.

Od samog početka djelovanja, 1959. godine, AK Makarska je temeljio svoju djelatnost i na auto i moto aktivnostima. To je trajalo sve do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Jedan broj mladih i ambicioznih članova promicali su Autoklub Makarska (ex. AMD Makarska) širom države redovito učestvujući na organiziranim natjecanjima.

Svakako treba spomenuti imena vozača – sportskih zanesenjaka koji su u to vrijeme vozili za Autoklub Makarska: Berislav Miočević, Miro Ujević, Andres Radica, Frane Srzić, Marko Zelić, Mirko Paunović, Slaven Divić, Branko Škobić, Ivo Tomala, Vlado Divić, Zoran Jurasović,  …. te mnogi drugi koji su s ponosom branili boje jedinog autokluba na Makarskom primorju.

 

Osim učestvovanja na organiziranim natjecanjima Autoklub je bio uspješan organizator tradicionalnog ralllya "Biokovo", brdskih utrka, te natjecanja spretnosti vožnje za  automobiliste i motocikliste.    

 

Nakon više od trideset godina odlučili smo revitalizirati djelatnost auto sporta, pa je Upravni odbor Autokluba  2018. godine formirao Sportsku sekciju u cilju kvalitetnog, efikasnog i racionalnog obavljanja djelatnosti.

Danas Autoklub Makarska broji 6 licenciranih vozača/ica koji se natječu u auto i karting disciplinama i 10 licenciranih sudaca klupskog ranga.

 

Autoklub Makarska je punopravni član Hrvatskog auto i karting saveza, te Zajednice športskih udruga Grada Makarska.

 

Organizirajući, okupljajući i maksimalno pomažući registriranim vozačima, uz organizaciju sportskih priredbi  Autoklub je pokrenuo novi razvojni ciklus auto sporta u Makarskoj.

Auto sport
Auto sport
Auto sport
Auto sport
Auto sport
Auto sport
bottom of page