Novosti

SLOVAKIARING  2020. - Frane Jukić ponovno osvojio dva prva mjesta u grupi

Prvi put u povijesti hrvatskog autosporta utrka za Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama održana je od 21. do 23. kolovoza na poznatoj europskoj pisti "Slovakiaring" u blizini Bratislave u Slovačkoj.

Zahvaljujući dogovoru Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te promotora takmičenja TCR Eastern Europe i uprave slovačkog automotodroma, automobilisti iz cijele Hrvatske dobili su priliku nastaviti Prvenstvo.

 

Naime, zbog epidemiološke situacije kalendar automobilističkih natjecanja se znatno promijenio, pa je umjesto utrke u Banja Luci u kalendar uvrštena  "Nagrade Slovačke". Nastupilo je 29 hrvatskih vozača, što je iznimno velika brojka za današnje (ne)prilike ali i nastup u disciplini krug.

 

Petak je bio rezerviran za treninge, dok se po jedna bodovna utrka vozila u subotu i nedjelju.

 

U Grupi 1 bodovanoj za Prvenstvo Hrvatske (PH), prvo mjesto oba dana natjecanja osvojio je  Frane Jukić (AK Makarska) ispred Sandra Babića (AMK Racing Team Ploče) te Ivana Petrušića (AK Župa Dubrovačka).

 

U Grupi 2 oba dana neprikosnoven je bio Lovro Badurina (KK Rijeka), a u Grupi 3 Maro Franić (AK Dubrovnik Racing).

 

Nakon četri odvožene utrke Frane Jukić zauzima prvo mjesto u Grupi 1 s ukupno osvojenih 120 bodova ispred Ivana Petrušića  (105 bodova) i člana AK Dubrovnik Racing Mirka Pende (100 bodova).

 

Od ukupno 18 klubova  Autoklub Makarska se trenutno nalazi na 4. mjestu s 11 bodova zaostatka iza trećeplasiranog AK BUZET Autosporta.

 

U disciplini Krug do kraja ovogodišnjeg prvenstva ostale su još dvije utrke koje se planiraju voziti od 23. do 25. listopada na mađarskom "Hungaroringu" pokraj Budimpešte.

 

Frani i njegovom timu iskrene čestitke !

 

 

https://haks.hr/2020/08/24/nagrada-slovacke-maro-franic-ponovno-briljirao-vozaci-puni-pozitivnih-dojmova/

 

http://www.makarsko-primorje.com/?p=156345

AUTOKLUB MAKARSKA

Adresa: A. Starčevića 4

              21300 Makarska

 

Telefon: 021/611 987

Mobitel: 098 549 818

E-mail: info@akmakarska.com

Web: www.akmakarska.com

Copyright © 2020 by AUTOKLUB MAKARSKA All Rights Reserved.

KORISNE POVEZNICE

  • Facebook
1200px-MUP_RH.svg.png

AK MAKARSKA je član:

hak_logo_plavi.png
HAKS_znak-tipogram-H_kolor_DP.png
1200px-FIA_logo.svg.png